Stabroek begint met coronatestpunt

Stabroek begint met coronatestpunt

Foto: AFP

Stabroek -

De gemeente Stabroek is begonnen met de bouw van een coronatestpost. Die moet het inwoners makkelijker maken om een coronatest te laten afnemen, maar ook de druk verminderen in de testcentra rond de gemeente. Vanaf volgende week maandag moet de post operationeel zijn.

Het tijdelijke coronatestpunt wordt gebouwd in Hoevenen, op de parking van sportcomplex Blokwegvelden in de Kerkstraat, en komt er op de nadrukkelijke vraag van de lokale huisartsen. Door op die plaats een post te bouwen, moeten inwoners van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en de gemeente Stabroek niet naar de testlocaties in Merksem of Brasschaat, of naar het grote coronatestdorp Spoor Oost in Borgerhout. Dat is praktischer én moet de druk op die locaties verminderen.

De opbouw van de coronatestpost is volop bezig en vindt plaats met de hulp van de gemeente Stabroek. Die levert vijf containers die door basisschool De Rekke ooit nog gebruikt werden als klaslokalen. De gemeente zorgt ook voor internet, water, elektriciteit en meubels. De locatie wordt na elke test gedesinfecteerd en krijgt op het einde van de dag nog eens een volledige poetsbeurt. Er komt ook een gescheiden verkeersstroom.

Vanaf maandag 10 augustus moet het testcentrum operationeel zijn, met iedere werkdag een halve dag bemanning. De tests worden afgenomen door lokale artsen en verpleegkundigen en kunnen alleen plaatsvinden op doorverwijzing van de huisarts. Maandag zat Stabroek met 21 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is maar net boven de alarmdrempel. Mocht het nodig zijn, dan kan de coronatestpost van de gemeente een volledige dag openblijven.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS