China zal “Amerikaanse diefstal van TikTok” niet aanvaarden

China zal “Amerikaanse diefstal van TikTok” niet aanvaarden

Foto: BELGAIMAGE

China zal niet aanvaarden dat de Verenigde Staten een Chinees technologiebedrijf “stelen”. Dat hebben Chinese staatsmedia dinsdag gemeld. Washington zet druk op de eigenaar van de populaire app TikTok om zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen aan Microsoft.

Trump gaf de Chinese TikTok-eigenaar ByteDance 45 dagen om een akkoord te bereiken. Het alternatief is een mogelijke ban in de VS. Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei in het weekend dat acties tegen TikTok en andere Chinese bedrijven snel mogelijk zijn. De Amerikanen beschuldigen de bedrijven ervan data te delen met de Chinese overheid.

LEES OOK. Kijken Chinese spionnen mee naar wat uw zoon of dochter uitspookt? Waarom Trump, net zoals India en Australië, TikTok wil bannen (+)

Peking zegt in de krant China Daily over “vele mogelijkheden” voor vergelding te beschikken. ByteDance reageerde op zijn beurt dat het een wereldbedrijf wil blijven, “ondanks de complexe en onvoorstelbare moeilijkheden” zoals de “gespannen” internationale politieke context.

Corrigeer

NIEUWS