Politie betrapt twee drugsdealers in Antwerpse binnenstad

Politie betrapt twee drugsdealers in Antwerpse binnenstad

Archiefbeeld. Foto: Politiezone Antwerpen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend in de binnenstad twee jongemannen opgepakt wegens drugsdealen. Eén van hen moet voor de jeugdrechter verschijnen, de ander is aangehouden door de onderzoeksrechter.

De eerste man werd zaterdag betrapt toen hij op het Mechelseplein in de gaten werd gehouden door het wijkondersteuningsteam (WOT). Het viel de inspecteurs op dat hij duidelijk op iemand aan het wachten was. Toen hij contact maakte met de andere persoon, zag het team dat er iets uitgewisseld werd. Daarna ging het duo uit mekaar.

“Uit een controle dat de eerste jongeman cocaïne verkocht had aan de tweede. Hij werd gearresteerd en zal bij de jeugdrechter komen. Zijn drugs, cash geld dat hij op zak had, gsm en fiets zijn in beslag genomen”, zegt de politie.

Ook op zondag kon het WOT een dealer arresteren. De verdachte verplaatste zich op de fiets in de omgeving van de Venusstraat, waar hij kortstondig een pand bezocht. Toen hij weer buiten kwam, wilde de politie hem controleren.

“De 19-jarige man probeerde met de fiets weg te komen, maar de inspecteurs konden hem toch stoppen”, zegt de politie. “Hij had negen verkoopsdosissen cocaïne op zak, cash geld en twee gsm's. Bij hem thuis werd een huiszoeking gedaan. Daar vonden we nog 39 verkoopseenheden cocaïne en verschillende mobiele telefoons.”

De man is door de onderzoeksrechter aangehouden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio