Drugsdeal in de bosjes leidt tot aanhouding

Drugsdeal in de bosjes leidt tot aanhouding

De politie kreeg al een tijd meldingen over drugsoverlast in de buurt van het station. Foto: Victoriano Moreno

Berchem -

Een man van 26 is aangehouden door de onderzoeksrechter in Antwerpen op verdenking van drugshandel. Hij was betrapt in de buurt van het station van Berchem.

“Recent liepen er bij het wijkteam Centrum meldingen binnen rond drugsoverlast in de buurt van het station van Berchem. Daarom heeft het wijkondersteuningsteam er vrijdag toezicht gehouden, met succes”, zegt de Antwerpse politie.

Tijdens het toezicht viel een jongeman op omdat hij zich zenuwachtig gedroeg in het parkje vlakbij het station. De inspecteurs konden flarden van het gesprek opvangen en volgens de politie leek het alsof hij met iemand op die plek had afgesproken.

“Op een bepaald moment verdween de man in de struiken. Het team volgde de verdachte en enkele minuten konden ze een transactie zien gebeuren met een andere jongeman, wat verderop in de struiken. De beide verdachten zijn meteen staande gehouden”, klinkt het.

De eerste verdachte die in beeld kwam, gaf volgens de politie meteen toe dat hij net cocaïne gekocht had. “De verkoper ontkende dat hij iets verkocht zou hebben en hield het erop dat hij op die plaats een sigaretje kwam roken.”

De politie nam beiden mee naar het bureau. Zowel bij de koper (35) als bij de vermoedelijke verkoper (26) vond de politie naar eigen zeggen enkele gebruikershoeveelheden cocaïne. De vermoedelijke dealer bleef gearresteerd en werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio