Nederlandse premier Rutte geeft donderdag een persconferentie over situatie coronapandemie

Nederlandse premier Rutte geeft donderdag een persconferentie over situatie coronapandemie

Foto: EPA-EFE

Donderdag houden de Nederlandse premier Mark Rutte en zijn minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge om 19.00 uur een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent corona in hun land.

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat ze de “algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio’s en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen.” Ook donderdag komt een deel van het parlement bijeen om te bepalen of er een plenair debat komt over corona. Dit is aangevraagd door Lodewijk Asscher, voorman van de oppositionele Partij van de Arbeid. Er stond al een commissievergadering gepland voor 12 augustus, maar Asscher wil een plenair debat hierover. De coalitiepartijen hadden al aangegeven hier geen behoefte aan te hebben, liet Asscher maandag weten op de openbare radio.

In Nederland loopt het aantal coronabesmettingen sinds enkele weken weer op, met name in de regio’s Rotterdam en Amsterdam. Deze steden hebben vanaf 5 augustus een mondmaskerplicht ingesteld voor bepaalde stadsgebieden. Wie in Amsterdam zich niet aan de regel houdt riskeert een boete van 95 euro.

Corrigeer

NIEUWS