Verkeer op Colomalaan moet eind augustus over één rijstrook

Verkeer op Colomalaan moet eind augustus over één rijstrook

Op de Colomalaan moeten bestuurders eind deze maand rekening houden met verkeershinder. Foto: Stijn Van de Sande

Mechelen -

Door belangrijke werkzaamheden moet het verkeer op de Colomalaan in Mechelen tijdens de laatste week van augustus tijdelijk over één rijstrook. Om alles in goede banen te leiden, komen er tijdelijke verkeerslichten.

Vanaf maandag 17 augustus voert Fluvius gedurende twee weken belangrijke werkzaamheden uit aan de nutsleidingen. Ze maken deel uit van het stationsproject Mechelen in Beweging. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, vinden ze plaats tijdens de zomervakantie.

Tijdens de eerste week tot zondag 23 augustus is de impact voor het verkeer vrij klein. Dat verandert vanaf maandag 24 augustus, wanneer de aannemer moet werken in het voet- en het fietspad. Om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te garanderen, krijgen zij tijdelijk een van de twee rijstroken ter beschikking. Autoverkeer blijft in twee richtingen mogelijk, maar het moet wel beurtelings over één rijstrook.

“Ook de bereikbaarheid van de sportterreinen en de school blijven onder alle omstandigheden gegarandeerd”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

In september vinden er werkzaamheden plaats aan de nutsleidingen op de Jubellaan en in de Stenenmolenstraat. Daar blijft de hinder in principe heel beperkt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio