Eerste 36 nieuwe woningen in De Streyp klaar: “Sociale woningbouw draait ook om kwaliteit en leefbaarheid”

Eerste 36 nieuwe woningen in De Streyp klaar: “Sociale woningbouw draait ook om kwaliteit en leefbaarheid”

Bestuursleden Steven Vercauteren en Elisabeth Okmen met voorzitter Arthur Orlians (midden) aan de nieuwbouw in De Streyp. Foto: Woonpunt Mechelen

Mechelen -

Na ruim twee jaar is de renovatie en nieuwbouw van de eerste 36 woningen in de Battelse wijk De Streyp klaar. Woonpunt Mechelen maakt plannen om begin volgend jaar de laatste twaalf appartementen onder handen te nemen.

Met de hele renovatie is een investering van zes miljoen euro gemoeid. Daarnaast gaat er nog eens 994.000 euro naar de herinrichting van het openbaar domein. “De wijk krijgt een zeer groen karakter. Sociale woningbouw draait niet alleen om kwantiteit, maar minstens evenveel om kwaliteit en leefbaarheid”, zegt Arthur Orlians (Vld-Groen-m+), voorzitter van Woonpunt.

De oorspronkelijke woningen in De Streyp waren bijna zeventig jaar oud en compleet verouderd. In eerste instantie verving een aannemer zestien oude woningen door een moderne nieuwbouw met zestien appartementen. “De gelijkvloerse appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over een mooie tuin. De appartementen op de eerste verdieping baden dan weer in het licht en kregen een mooi terras waar het fijn vertoeven is. De moderne gevelsteen oogt heel knap en vormt toch een mooi geheel met de overige veertien appartementen en zes woningen die we grondig gerenoveerd hebben”, legt Orlians uit.

In een tweede fase die in 2021 van start gaat, vervangt de sociale huisvestingsmaatschappij twaalf appartementen door een nieuwbouw. “De omgevingsvergunning werd reeds ingediend en we hopen deze werken te kunnen starten in het voorjaar van 2021. Er komen zes appartementen met een slaapkamer en zes appartementen met twee slaapkamers”, vertelt Arthur Orlians.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio