Actie moet inwoners lokaal aan het winkelen krijgen

Actie moet inwoners lokaal aan het winkelen krijgen

Foto: RR

Berlaar -

Om de lokale economie weer zuurstof te geven en inwoners aan te zetten om lokaal te kopen, lanceert de gemeente Berlaar een campagne waarbij u de uitgaven van uw winkelbezoek kan terugwinnen.

“Bij de invoering van de coronamaatregelen viel ook in Berlaar van de ene op de andere dag het sociale leven stil”, zegt schepen van Lokale Economie Suzy Put (CD&V). “Winkels en horecazaken moesten de deuren sluiten, evenementen werden geannuleerd en iedereen moest in haar of zijn kot blijven. Dat net dat bruisende karakter van onze anders zo levendige gemeente geraakt werd, doet pijn.”

“Maar ook nu, na de invoering van de nieuwe maatregelen, blijven we vastbesloten om Berlaar weer beregoed te maken”, onderstreept Put. “Funshoppen kan even niet meer, maar onze handelszaken kunnen gelukkig wel openblijven. Onze handelaars hebben ons nodig, we moeten lokaal blijven kopen. Om onze inwoners aan het winkelen te krijgen in Berlaar, lanceren we daarom deze maand een winkelactie.”

Geluksboxen

“Wie aankopen doet bij een deelnemende Berlaarse handelaar, kan het kassaticketje deponeren in een van onze geluksboxen. Die staan aan het gemeentehuis, op het Kardinaal Cardijnplein en op het Stationsplein”, legt de schepen uit. “Elke week loten we een aantal winnaars uit die hun aankoopbedrag terugwinnen in Berlaar-bonnen. We verdelen wekelijks ongeveer 1.000 euro onder de deelnemers, waarbij elke deelnemer maximaal 100 euro kan winnen.”

Verdeeld over vijf weken heeft Berlaar voor deze actie een prijzenpot ter waarde van 5.000 euro veil. In totaal maakt Berlaar 150.000 euro aan middelen vrij om de lokale economie te ondersteunen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS