Titelverdediger Rafael Nadal past voor de US Open

Titelverdediger Rafael Nadal past voor de US Open

Foto: EPA-EFE

Geen Rafael Nadal dit jaar op de US Open. De Spanjaard stelde zijn beslissing lang uit, maar hakt nu toch de knoop door. Hij vindt het niet veilig genoeg om naar New York af te reizen.

“Ik volg mijn hart”, reageerde de nummer twee van de wereld op Twitter. “Dit is een beslissing die ik nooit wilde nemen, maar in deze tijd vind ik het niet opportuun om zomaar te reizen. Al mijn respect voor de inspanningen die de ATP en de Amerikaanse tennisfederatie leveren, maar de huidige situatie maakt het te moeilijk.”

Nadal schreef zich eerder wel in voor het Masters 1.000 van Cincinnati, dat voorafgaand aan de US Open ook in New York plaatsvindt, maar ook daarvoor zal hij dus verstek laten gaan. Hij lijkt zich zo volledig op het gravelseizoen te gaan concentreren. Hij zal deelnemen aan het toernooi van Rome,daarna volgt Roland Garros, het toernooi dat Nadal al twaalf keer won.

Deelnemerslijst één groot vraagteken

Ook Roger Federer moest al passen voor de US Open. De Zwitser werd begin dit jaar geopereerd aan zijn knie. De kans is groot dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Naast Nadal en Federer, ontbreekt ook de Fransman Gaël Monfils (ATP-9) op de deelnemerslijst voor het US Open. Andere opvallende afwezigen zijn de Italiaan Fabio Fognini (ATP-11) en de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-17). David Goffin (ATP-10) is wel van de partij.

Bij de vrouwen is de Australische nummer een van de wereld Ashleigh Barty de enige speelster uit de top tien die ontbreekt. De Nederlandse Kiki Bertens (WTA-7) staat wel op de deelnemerslijst, maar wacht tot het laatste moment om te beslissen of ze ook echt naar de Verenigde Staten afreist. Ook zesvoudig US Open-kampioene Serena Williams (WTA-9) schreef zich in. De US Open begint op maandag 31 augustus.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.