Ring rond Lier week lang afgesloten voor inschuiven fietstunnel

Ring rond Lier week lang afgesloten voor inschuiven fietstunnel

Aan de fietstunnel wordt nog gewerkt. Op deze plek wordt hij onder de Ring geschoven. Foto: Chris Van Rompaey

Lier -

Vanaf donderdag 20 augustus tot vrijdag 28 augustus is een deel van de Ring rond Lier (R16) afgesloten. Aannemer TV Viabuild-Emotec gaat donderdagavond 20 augustus van start met het inschuiven van de fietstunnel, die deel uitmaakt van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier.

De werken aan de fietstunnel gingen al tijdens de maand mei van start. De bouw van de dertig meter lange fietstunnel in opdracht van de provincie Antwerpen gebeurde naast de Ring rond Lier (R16). De betonnen constructie wacht nu om op zijn plaats geschoven te worden. Dat huzarenwerk gaat van start op donderdagavond 20 augustus 2020. De Ring wordt daarvoor afgesloten tot vrijdagochtend 28 augustus om 6u. Slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden kunnen de werken doen uitlopen tot maximaal maandag 31 augustus om 6u.

Tijdens deze periode is er geen verkeer toegestaan op de R16 tussen het kruispunt met de Antwerpsesteenweg (N10) en de Mechelsesteenweg (N14). Er is een omleiding voor gemotoriseerd verkeer van de Antwerpsesteenweg over de Baron Opsomerlaan naar de Mechelsesteenweg. Zwaar verkeer moet langs het hoger wegennet omrijden. De omleidingen worden ruim op voorhand aangeduid.

Ring rond Lier week lang afgesloten voor inschuiven fietstunnel
De fietstunnel maakt deel uit van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Foto: Provincie Antwerpen

Omleiding

Om sluipverkeer tegen te gaan, zullen Galgeveld ter hoogte van Hockeyweg, Boomlaarstraat nabij de Vredelaan en Smedenstraat ter hoogte van E. Claeslaan-St. Streuveslaan afgesloten zijn. De wijk Zevenbergen is voor het gemotoriseerd verkeer enkel bereikbaar via de G. Gezellelaan.

Fietsers en voetgangers hebben overal vrije doorgang behalve op de werf zelf. Voor de fietsers die normaal gebruikmaken van de R16 geldt er een omleiding via de Antwerpsesteenweg, Leopoldplein, Tramweglei, Vredelaan, Boomlaarstraat, Bosstraat, F. Bogaertslaan naar Mechelsesteenweg.

Ring rond Lier week lang afgesloten voor inschuiven fietstunnel
Tijdens de werken zijn enkele omleidingen van kracht. Foto: Provincie Antwerpen

Veiligheid

Gezien de grootte van de werken, raden we aan om verplaatsingen van en naar Lier uit te stellen tot na de werken ofwel de fiets of trein te nemen. Omwille van de veiligheid zijn er tijdens de werken geen omstaanders toegelaten op de werf. Wie toch nieuwsgierig is, kan toekijken van in de Tramweglei. Deze straat is voor voetgangers en fietsers bereikbaar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio