Hij verloor bijna 2 minuten in Burgos, maar Richard Carapaz is niet bang van Remco Evenepoel: “De Giro zet iedereen op z’n plek”

Hij verloor bijna 2 minuten in Burgos, maar Richard Carapaz is niet bang van Remco Evenepoel: “De Giro zet iedereen op z’n plek”

Carapaz (links). Foto: Photo News

Remco Evenepoel begint vandaag aan zijn queeste om na de Ronde van Burgos ook de Ronde van Polen op zijn naam te schrijven. Als eerbetoon aan de betreurde Björg Lambrecht. Hij krijgt weerwerk van onder andere Richard Carapaz en die drukte de ‘hype’ rond het supertalent een beetje de kop in.

LEES OOK. Remco Evenepoel staat vandaag aan de start van de Ronde van Polen: “Ik ga deze week gebruiken om nog enkele details op punt te zetten”

De 27-jarige Carapaz kwam per vliegtuig naar Europa en heeft zijn zinnen gezet op een tweede eindzege in de Ronde van Italië. Die won de renner van Team Ineos vorig jaar enigszins verrassend, nadat hij een jaar eerder als vierde was geëindigd.

“Vooraf hadden we een andere plan: mijn eindzege in de Giro verdedigen en vervolgens naar de Vuelta gaan”, aldus de Ecuadoraan bij AS. “Maar we hebben ons moeten aanpassen dus ik ga nu vol voor de Ronde van Italië, wat genoeg is om me te motiveren dit seizoen. Ik heb niets te bewijzen bij Ineos. Het was vooraf duidelijk dat Bernal, Froome en Thomas voor de Tour gingen, dus ik heb me aangepast aan het team. We zijn intussen allemaal goede vrienden geworden.”

Hij verloor bijna 2 minuten in Burgos, maar Richard Carapaz is niet bang van Remco Evenepoel: “De Giro zet iedereen op z’n plek”
Foto: Photo News

“Giro is extreem zwaar”

In 2019 waren Vincenzo Nibali en Primoz Roglic de grote uitdagers van ‘La Locomotora’. Dit jaar moet hij afrekenen met onder andere Remco Evenepoel, tegen wie Carapaz het moest afleggen in de Ronde van Burgos. Hij verloor 1’58” in het algemene klassement en werd zesde.

“Het was best een goeie terugkeer in competitie voor mij”, aldus de Giro-winnaar. “Ik ben op de goede weg, denk ik. We waren naar daar gegaan om Iván Ramiro Sosa te helpen. Voor mij was het vooral belangrijk om een solide basis te leggen voor wat nog komen gaat dit seizoen. Of ik Evenepoel zie als een directe concurrent voor de Giro? Dat is een eigenaardige en extreem zware wedstrijd. In het verleden zijn er nogal renners geweest die met hoge ambities aan de start stonden, waarna de wedstrijd hen op hun plaats heeft gezet. Het maakt niet uit wat we nu denken, iedereen zal terechtkomen op zijn rechtmatige plaats.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.