Man verdacht van verkrachting en aanranding 16-jarige dochter, parket vraagt 5 jaar cel

Man verdacht van verkrachting en aanranding 16-jarige dochter, parket vraagt 5 jaar cel

Foto: Getty Images/iStockphoto

/ Mechelen / Willebroek -

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is woensdag een 38-jarige man uit Willebroek verschenen op beschuldiging van aanranding en verkrachting van zijn 16-jarige dochter. De man ontkent de feiten en zegt dat zijn dochter boos op hem was omdat hij haar relatie afkeurde. Het parket hecht wel geloof aan het verhaal van het meisje en vraagt de man te veroordelen tot 5 jaar cel.

De man hield een cannabisplantage in een andere woning dan zijn thuis en nam zijn dochter vaak mee zodat zij het huis kon onderhouden. In het huis was een bed waarin hij het meisje betastte en ook eenmaal met de vinger penetreerde. Het meisje ging de cannabisplantage zelf aangeven bij de politie maar zei toen niets van de aanranding.

Toen haar papa terug vrij kwam, startte hij een cannabisplantage op de zolder van het huis waar de familie woonde. Ook toen werd het meisje betast. Ze nam haar tweelingzus en een vrouw van het CLB op school uiteindelijk in vertrouwen en gaf aan daarmee te hebben gewacht omdat ze bang was dat niemand haar zou geloven.

De moeder en oudste zus deden het verhaal af als onzin, ook de vader ontkent elke betrokkenheid. “De politie heeft het verhaal van het meisje klakkeloos geloofd maar nooit onderzocht of het wel klopt”, zei meester Katrien Van der Straeten die de man bijstond. “Er is nooit nagegaan of er een bed in dat huurhuis stond, een deel van de periode waarin de feiten zouden gebeurd zijn, zat de man in de gevangenis en kón hij dus geen feiten plegen en bovendien vermeldt het parket een soort ‘familiale omerta’ waarbij moeder en zus haar het zwijgen opleggen, maar er is helemaal geen overleg gebeurd tussen die twee. Ik vraag de man op basis van twijfel vrij te spreken.”

Het parket meent dat er geen discussie is over de schuld. “Dat meisje had geen reden om te liegen, dat die feiten gebeurd zijn, is zeer duidelijk”, klonk het. “Ik vraag 5 jaar opsluiting en een ontzetting uit de rechten.”

Corrigeer

NIEUWS