Bediening aan tafel “verplicht voor strandbars”, maar daar gaan niet alle burgemeesters mee akkoord

Bediening aan tafel “verplicht voor strandbars”, maar daar gaan niet alle burgemeesters mee akkoord

Themabeeld. Foto: jve

Blankenberge / Knokke-Heist / De Haan -

Volgens waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens moeten strandbars aan de kust bediening aan tafel voorzien. Daarmee schept ze duidelijkheid in de discussie of strandbars al dan niet aan raamverkoop mogen doen. In Blankenberge en Knokke-Heist zijn ze alvast niet van plan om die beslissing te volgen.

“Strandbars vallen onder horeca en daar moet volgens het ministerieel besluit bediening aan tafel worden voorzien. Het ministerieel besluit staat hoger dan wat er in de concessies wordt beschreven”, aldus gouverneur Martens. “Ik snap dat het voor veel uitbaters moeilijk is, maar de we moeten de volksgezondheid nu voorop plaatsen”, aldus Martens.

Verschillende kustburgemeesters lieten al verstaan niet akkoord te zijn met de beslissing. Burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA) blijft vasthouden aan raamverkoop. "Ik blijf bij mijn standpunt. De stranduitbaters zijn geen horecazaken."

Ook burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens hoopt op een herziening. "Er zijn tot nu toe nog geen problemen op strandbars en alles verloopt er veilig dus ik zie geen problemen", vertelt Lippens.

In De Haan en Wenduine moeten stranduitbaters wel voorzien in bediening aan tafel. Dat liet burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA) eerder al weten.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS