Celstraf voor politieman die doodsbedreigingen en beledigingen kraste in wagen van ex-vriendin

Celstraf voor politieman die doodsbedreigingen en beledigingen kraste in wagen van ex-vriendin

Foto: blg

Brussel -

Een politieman is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden met uitstel omdat hij zijn ex-vriendin maandenlang had gestalkt. In die periode had hij verschillende malen de banden van haar wagen lekgestoken en haar wagen beklad en bekrast. De politieman ontkende elke betrokkenheid, maar volgens de rechtbank kon er geen twijfel zijn over zijn schuld.

De politieman en de vrouw, beiden van middelbare leeftijd, hadden een tijdlang een relatie gehad maar waren in onmin uit elkaar gegaan. Vooral de politieman kon die relatiebreuk moeilijk verteren omdat hij van mening was dat zijn ex-vriendin hem nog zowat 1.500 euro schuldig was.

In de maanden na de breuk werd de auto van de vrouw vervolgens herhaaldelijk het slachtoffer van vandalisme. Daarbij werd telkens ingebroken in de garage van het Brusselse flatgebouw waar ze woonde, waarna de banden van de wagen lekgestoken werden. Op het voertuig werden in gebrekkig Frans ook doodsbedreigingen aangebracht en seksueel getinte beledigingen.

Bewakingscamera’s

De vermoedens van de vrouw richtten zich al snel op haar ex-vriend maar die ontkende elke betrokkenheid. Volgens de rechtbank was de man echter wel degelijk verantwoordelijk voor de feiten. Niet alleen was volgens de rechtbank duidelijk dat de man uitermate rancuneus was tegenover zijn ex-partner, telefonie-onderzoek had ook uitgewezen dat hij zeker niet uitgesloten kon worden als verdachte.

Daarnaast was de dader van het vandalisme regelmatig te zien op beelden van bewakingscamera’s en hoewel het onmogelijk was de verdachte daarop formeel te identificeren, was volgens de speurders wel duidelijk dat het steeds om dezelfde dader ging. De beledigingen op de wagen waren vaak ook van die aard dat ze wel door een bekende moesten aangebracht zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio