Regio Noorderkempen bundelt contactopsporing: “We gaan ook helpen waar nodig”

Regio Noorderkempen bundelt contactopsporing: “We gaan ook helpen waar nodig”

Foto: BELGA

Brasschaat / Essen / Kalmthout / Kapellen / Putte-Kapellen / Wuustwezel -

De gemeenten van de eerstelijnszone Noorderkempen, Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel slaan de handen in elkaar om samen een lokale contactopsporing op poten te zetten.

De lokale besturen hebben groen licht gekregen om zelf aan contactopsporing te doen. Daarom zullen de huisartsen en ziekenhuizen van de regio Noorderkempen aan de lokale besturen doorgeven waar de coronapatiënten wonen. Met die waardevolle informatie kunnen de verschillende gemeentes dan aan de slag.

“We komen dan echt op straatniveau te weten in welke straten er besmette patiënten wonen. De betrokkenheid van de huisartsen garandeert ook de bescherming van het beroepsgeheim. Maar we gaan in Brasschaat nog een stapje verder. Via de contactgegevens willen we niet alleen corona indijken, we willen ook helpen waar nodig”, zegt schepen voor sociale zaken Karina Hans (N-VA).

“We kunnen de mensen op verschillende manieren ondersteunen, bijvoorbeeld door voor alleenstaanden met kinderen boodschappen te doen. We gaan ‘Brasschaat helpt’ opnieuw opstarten. De mensen kunnen opbellen met de vraag om hulp. We zijn in ieder geval zeer blij met deze samenwerking”, zo voegt de schepen er nog aan toe.

vrijwilligerspunt@brasschaat.be of 0491.62.99.31

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS