Arnaud Démare sprint naar de zege in Milaan-Turijn, Wout van Aert derde

Arnaud Démare sprint naar de zege in Milaan-Turijn, Wout van Aert derde

Foto: Photo News

Arnaud Démare heeft de sprintklassieker Milaan-Turijn gewonnen. Voor de Fransman van Groupama-FDJ is het zijn eerste zege van het seizoen. Caleb Ewan spurtte naar de tweede plek, Wout van Aert toonde dat hij klaar is voor Milaan-San Remo met een derde plek.

Gijs Van Hoecke (CCC) koos al snel het hazenpad in de alleroudste klassieker in het wegwielrennen. Hij kreeg met Andrea Garosio (Vini Zabu KTM), Alessandro Tonelli (Bardiani), Davide Villella (Movistar), Manuele Boaro (Astana) en Samuele Rivi (Nazionale Italiana) vijf Italiaanse medevluchters mee.

Arnaud Démare sprint naar de zege in Milaan-Turijn, Wout van Aert derde
Het was warm in Turijn Foto: Photo News

Lotto-Soudal, met snelle man Caleb Ewan, zette als eerste de achtervolging in. Onze jonge landgenoot Florian Vermeersch leverde sterk werk in de achtervolging. De Belgische formatie kreeg even later hulp van Deceuninck-Quick Step (voor Sam Bennett) en Trek-Segafredo (met Matteo Moschetti). Halfweg koers brachten ze de voorsprong van de vluchters zo terug tot 3 minuten.

Met nog 30 km te gaan moest Andrea Garosio als eerste lossen uit de kopgroep. Op 10 km van de streep lag de hele kopgroep uiteen. Manuele Boaro reed nog even tegen beter weten in alleen voor het peloton uit.

Val Yves Lampaert

In de slotfase werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij. Michael Morkov stond erbij, maar ook Yves Lampaert bleef zitten. De West-Vlaming van Deceuninck-Quickstep greep met een pijnlijke grimas naar de schouder (en het sleutelbeen?). Ook sprinter Timothy Dupont (Circus-Wanty -Gobert) raakte betrokken bij de val, maar zonder erg.

Bij het binnenkomen van de straten in Stupinigi, zaten de troepen van Lotto-Soudal alert voorin. Bora- hansgrohe nam het commando over met nog een kilometer te gaan, maar het treintje van Groupama-FDJ voor Arnaud Démare maakte het meeste indruk. Démare haalde het uiteindelijk voor Caleb Ewan. Wout van Aert, zaterdag nog winnaar in de Strade Bianche, reed een bijzonder sterke sprint en mocht als derde mee het podium op. Peter Sagan en Danny van Poppel vervolledigden de top vijf.

Arnaud Démare sprint naar de zege in Milaan-Turijn, Wout van Aert derde
Foto: Photo News

Bekijk de beelden van straffe sprint van Wout van Aert hier:

Uitslag Milaan-Turijn:

1. Arnaud Démare

2. Caleb Ewan

3. Wout van Aert

4. Peter Sagan

5. Danny van Poppel

6. Nacer Bouhanni

7. Fernando Gaviria

8. Manuel Belletti

9. Dion Smith

10. Ben Swift

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.