Patrick Lefevere en Remco Evenepoel verbolgen na val van Jakobsen: “Levenslang schorsen moeten ze doen!”

 

De gruwelijke val van Fabio Jakobsen bracht heel wat teweeg bij zijn team Deceuninck- Quick Step. Manager Patrick Lefevere en ploegmaat Remco Evenepoel namen Dylan Groenewegen dan ook openlijk op de korrel. Intussen hopen Tim Declercq en Florian Sénéchal mee op de goede afloop.

jmg

LEES OOK. Gruwelijke val van Fabio Jakobsen in Polen, Dylan Groenewegen wint (voorlopig)

Patrick Lefevere liet onmiddellijk na de sprint zijn ongenoegen blijken. “Ze zouden deze man van Team Jumbo-Visma in de cel moeten opsluiten”, reageerde de manager van Deceuninck-Quick Step verbolgen. “Ik trek naar de rechtbank, dit soort acties moeten uit de wielersport verdwijnen. Dit is een criminele daad, meneer Groenewegen.”

Ook Remco Evenepoel, die zelf meerijdt in Polen, stak zijn woede niet weg. “Levenslang schorsen moeten ze doen. Godverdomme! Schaam u!”, tweette hij.

 

Declercq, Sénéchal en Lampaert bidden voor hun ploegmakker

Florian Sénéchal hoopt dat alles goed komt met zijn Nederlandse ploegmakker. “Ik was de eerste om hulp te bieden en zijn hoofd vast te houden. Je kan de impact van de val inschatten door gewoon naar deze foto te kijken. Hou je sterk, mijn vriend”, tweette de Fransman.

 

Ook Yves Lampaert - zelf onfortuinlijk met een sleutelbeenbreuk in Milaan-Turijn - hoopt dat alles goed komt. “Komaan Fabke, win deze strijd! Iedereen doet een gebedje voor jou”, postte de West-Vlaming op Instagram.