Opnieuw inbraak in auto in Lommel

Opnieuw inbraak in auto in Lommel

Foto: rr

Lommel -

Aan de Blauwe Kei in Lommel is ingebroken in een auto. De achterruit werd ingeslagen. De daders stalen een handtas. Het aantal auto-inbraken in Lommel is de voorbije maand fiks gestegen. Afgelopen weekend kwamen nog enkele meldingen binnen van aan de Lossing, Molen-Kattenbos, Soeverein, Duitse militaire begraafplaats.

De politie geeft op Facebook tips mee om een diefstal uit de auto te voorkomen.

- Sluit je wagen steeds zorgvuldig af, ook al is het maar voor even of staat je wagen op een privéterrein. Vergeet naast de portieren ook zeker niet om ramen, open dak en koffer goed te sluiten.

- Neem altijd alle waardevolle voorwerpen uit de wagen.

- Wat niet in de wagen ligt, kan niet gestolen worden. Gps, gsm, draagbare pc, dvd-speler, handtas en portefeuille zijn gegeerd bij dieven. Maar ook voor boorddocumenten, kleingeld, kledij, sporttas en soms zelfs drank en voeding wordt ingebroken in auto’s.

- Als je niet alles kan meenemen, berg het al op in de koffer voor je vertrekt. Schakel hierbij ook alle bluetooth en wifi-functies uit zodat dieven het signaal niet kunnen opvangen. Verwijder ook de gps-houder en veeg de zuignapafdruk uit, zodat dieven niet denken dat er toch nog een gps aanwezig is.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio