Stoffel Vandoorne finisht na sterke inhaalrace als zesde tijdens eerste Formule E-race in Berlijn

Stoffel Vandoorne finisht na sterke inhaalrace als zesde tijdens eerste Formule E-race in Berlijn

Foto: Mercedes-Benz EQ Formula E Team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is de eerste van zes Formule E-races in Berlijn als zesde gefinisht. Antonio Felix da Costa, de leider in het kampioenschap, won de race.

Ook het Formule E-kampioenschap werd door de pandemie met het coronavirus COVID-19 ernstig verstoord. Uiteindelijk werd besloten om alle resterende races te annuleren en maar liefst zes races op verschillende layouts van het circuit Berlijn Tempelhof te organiseren.

Vandaag vond de eerste race daarvan plaats en die was meteen erg incidentrijk met verschillende safety cars. Uiteindelijk was het Antonio Felix da Costa die wist te zegevieren, voor André Lotterer die in de slotfase profiteerde van een lege batterij bij Sam Bird. Bird slaagde er ondanks een lege batterij alsnog in om als derde over de finish te geraken.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne slaagde erin om een sterke inhaalrace neer te zetten en van op de vijftiende plaats zich terug te knokken naar een zesde plaats, vlak achter onze andere landgenoot Jerome D'Ambrosio.

Met nog vijf races te gaan heeft Antonio Felix da Costa een voorsprong van 41 punten. De race van vandaag bewees echter dat in de resterende races nog alles mogelijk is en dat geluk en pech zeer dicht bij elkaar liggen.

Meer F1-nieuws:

  • - Silverstone past kerbstones aan na sneetjes in F1-banden
  • - Mercedes F1-motor is maar liefst 1022 pk krachtig!
  • - Hoorzitting protest Renault tegen ‘Roze Mercedes’: “Vrijdag volgt de uitspraak”
  • - Stoffel Vandoorne toont blits helmdesign voor finale van Formule E-seizoen
  • - “Renault werd door ex-medewerkers van Racing Point getipt over valsspelen”
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.