Nieuw in onze competitie: negende wedstrijd wekelijks op maandagavond

Nieuw in onze competitie: negende wedstrijd wekelijks op maandagavond

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Door de beslissing om naar achttien ploegen in 1A te gaan - inclusief Waasland-Beveren, Beerschot en OH Leuven - zal er elke speeldag ook maandagavond (aftrap om 20u45) gevoetbald worden om die negende partij zonder overlapping op de kalender te krijgen. Dat heeft de Kalendercommissie van de Pro League woensdag beslist.

In het nieuwe tv-contract met rechtenhouder Eleven Sports was op zaterdag- en zondagnamiddag een extra tijdslot voorzien, zodat er geen overlapping meer kon zijn tussen de 1A-wedstrijden. Door maximaal te spreiden kan de voetbalsupporter komend seizoen elke wedstrijd dus live volgen op de buis.

Afgelopen vrijdag besliste de Pro League op haar algemene vergadering echter om naar achttien ploegen te gaan, waardoor er elke speeldag niet acht maar negen duels afgewerkt moesten worden. Die negende competitiewedstrijd zal op maandagavond (aftrap om 20u45) gespeeld worden. Uit een peiling van Belgian Supporters, het overkoepelend supportersorgaan, bij 6.000 voetbalfans bleek eerder al dat maandagavondvoetbal niet gesmaakt zou worden bij de toeschouwers.

Zwaartepunt op zondag

De opener is telkens vrijdagavond voorzien om 20u45. Op zaterdag staan drie duels geprogrammeerd. Die beginnen om 16u15, om 18u30 en om 20u45. Zondag zijn er voortaan vier duels op het programma (13u30, 16u00, 18u45 en 20u45). Ten opzichte van vorig seizoen is er dus een nieuw tijdslot toegevoegd op zaterdag, zondag en maandag, zodat wedstrijden in de Jupiler Pro League nooit meer op het zelfde moment zullen plaatsvinden en de competitie zoveel mogelijk visibiliteit krijgt.

Landskampioen Club Brugge trapt komende zaterdag de Jupiler Pro League op gang met een thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi.

Nieuw in onze competitie: negende wedstrijd wekelijks op maandagavond
Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.