Derde keer, goed keer? Heistse Pijl mikt nu op 12 september

Derde keer, goed keer? Heistse Pijl mikt nu op 12 september

Vorig jaar won Alvaro Hodeg de Heistse Pijl. Foto: Photo News

Derde keer goede keer, hopen ze bij de organisatie van de Heistse Pijl. Nadat het door de coronamaatregelen op de oorspronkelijke datum 22 juni en ook op de tweede datum 1 augustus niet mogelijk was om de wedstrijd te organiseren, wordt nu gemikt op zaterdag 12 september.

"Ook 19 september is een mogelijkheid, zolang we maar kunnen organiseren. Beide data vallen tijdens de Tour. Maar ook voor de renners die niet de Tour rijden, moet er een mooi koersprogramma voorhanden zijn. Wij hopen dat te kunnen bieden”, zegt organisator Jef Van Den Bosch.

Heist-op-den-Berg behoort tot de provincie Antwerpen. Van Den Bosch hoopt dat de coronaregels tegen september wat zullen versoepelen. "Als we mogen, staan we klaar. We hebben de voorbije maanden al zoveel maatregelen genomen dat we het gros ervan kunnen hergebruiken. We zullen de komende weken gesprekken voeren met de stad en de andere autoriteiten om te bekijken wat de mogelijkheden zijn", aldus de organisator. De Belgische wielerbond is het voorstel alvast genegen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.