Dopinginbreuk kost Oekraïense atlete Nataliya Krol twintig maanden schorsing

Dopinginbreuk kost Oekraïense atlete Nataliya Krol twintig maanden schorsing

De atlete testte positief op een verboden vochtafdrijvend middel Foto: AFP

De 25-jarige Oekraïense atlete Nataliya Krol, tweevoudig Europees kampioene op de 800 meter, is twintig maanden geschorst. Dat deelde de integriteitscommissie van World Athletics donderdag mee. Krol testte op 16 januari positief op het gebruik van het vochtafdrijvende middel hydrochlorothiazide, dat als maskeermiddel gebruikt kan worden.

Krol (Pryshchepa voor haar huwelijk) kroonde zich in 2016 in Amsterdam tot Europees kampioene op de 800 meter en verlengde die titel twee jaar later in Berlijn. Ze riskeerde tot vier jaar schorsing. Haar schorsing van 20 maanden gaat in vanaf de datum van de positieve controle, sinds 25 februari was ze al voorlopig geschorst.

De integriteitscommissie was strenger voor de Turkse Gulcan Mingir, die bij een heranalyse van stalen afgenomen op de Olympische spelen in Londen betrapt werd op het gebruik van de anabole steroïde turinabol. Zij verliest al haar resultaten van 4 augustus 2012 tot 3 augustus 2014 en is daarbovenop twee jaar geschort vanaf 3 februari 2020. De 31-jarige steepleloopster, die de Europese titel die ze in juni 2012 veroverde dus behoudt, zette wel al in 2013 een punt achter haar carrière.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.