Kamercommissie start vandaag al meteen met aanbevelingen voor volgende coronagolf

Kamercommissie start vandaag al meteen met aanbevelingen voor volgende coronagolf

Ondervoorzitter Kathleen Depoorter (N-VA). Foto: ivh

De coronacommissie van de Kamer schiet vandaag uit de startblokken. En er worden meteen al aanbevelingen geformuleerd om een volgende coronagolf aan te pakken. Neen, nog geen officieel en definitief rapport, maar wel over de eerste lessen die de experten van de commissie zelf hebben getrokken tijdens de eerste golf.

Drie experten hebben al toegezegd om de bijzondere commissie bij te staan: Leila Belkhir (infectiologe van de Cliniques Universitaires Saint-Luc), Yves Coppieters (epidemioloog en professor Volksgezondheid van de ULB) en experte crisisbeheer Floor Lams. De drie leggen dus al meteen hun eigen rapport op tafel. De commissie gaat er dan mee aan de slag om ze later op te werken tot een eerste tussentijds rapport met aanbevelingen, zoals een gelijkaardige commissie in het Vlaams Parlement al heeft gedaan, legt ondervoorzitter Kathleen Depoorter (N-VA) uit.

Voor het eindverslag heeft de commissie – die overigens nog een vierde expert zoekt – negen maanden de tijd. Zo goed als alle andere parlementen hebben een coronacommissie in het leven geroepen. Van een gezamenlijke aanpak – ook een van de mankementen die de strijd tegen corona aan het licht bracht – is vooralsnog geen sprake.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS