N-VA, PS, SP.A, CD&V en CDH zitten rond de tafel

N-VA, PS, SP.A, CD&V en CDH zitten rond de tafel

Foto: Photo News

Koninklijk opdrachthouders Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) hebben donderdagavond hun eigen partijen en sp.a, CD&V en cdH rond de tafel gebracht om te bekijken welke opties de zogenaamde bubbel van vijf resten na de ontmoetingen met de liberalen en de groenen. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.

De vijf partijen zijn op zoek naar een zesde partner om een meerderheidsregering te vormen, maar dat loopt niet van een leien dakje. De liberale partijen Open Vld en MR blijven voorlopig aan elkaar vastgeklikt en Groen en Ecolo, die deze week langsgingen bij De Wever en Magnette, vragen dat de startnota van de preformateurs grondig aangepast wordt.

Momenteel wordt volgens een betrokkene een stand van zaken opgemaakt na de ontmoetingen met liberalen en groenen. Er wordt ook bekeken welke opties De Wever en Magnette nog resten. Wordt beslist een minderheidsregering, dus zonder zesde partner, op de been te brengen? Speculaties in die zin doen alvast de ronde.

Zaterdag worden De Wever en Magnette op het paleis verwacht voor een nieuw verslag aan koning Filip. Met de liberalen staat voor het weekend geen nieuwe vergadering gepland. Voorlopig althans.

Corrigeer

NIEUWS