Ploegentijdrit in Tsjechië ontsierd door vreselijke val van Team NTT en Victor Campenaerts

Ploegentijdrit in Tsjechië ontsierd door vreselijke val van Team NTT en Victor Campenaerts

Mitchelton-SCOTT heeft net als vorig jaar de ploegentijdrit in de Ronde van Tsjechië gewonnen, maar vooral de laatste plaats van NTT viel op in de uitslag. Op de beelden, die door Victor Campenaerts op zijn eigen videokanaal geplaatst werden, is te zien waarom: de hele ploeg ging keihard onderuit.

De Ronde van Tsjechië kreeg dit jaar zes WorldTeams en drie Belgische formaties aan de start. Die konden op de eerste dag de benen testen tijdens de korte ploegentijdrit van 18,1 kilometer in de straten van Unicov. Mitchelton-SCOTT gooide hardrijders als Luke Durbridge, Edoardo Affini, Jack Bauer, Michael Hepburn en Damien Howson in de strijd en was de topfavoriet. Die rol maakten de Australiërs waar door een voorsprong van 25 seconden bij elkaar te rijden op zowel Uno-X als Sunweb. Alpecin-Fenix werd op 39 seconden zevende, Sport Vlaanderen Baloise op 59 seconden tiende en Bingoal-Wallonie Bruxelles op 1:34 zestiende.

NTT bolde uiteindelijk binnen op de 21e en laatste plek, op bijna 2 minuten van Mitchelton-SCOTT.

De tweede etappe van de Ronde van Tsjechië voert de renners over 193 kilometer van Prostejov naar Unicov en lijkt een kans voor de sprinters.

Bekijk de beelden van de valpartij hier (vanaf 2’18):

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.