Nani helpt Orlando aan finaleplaats in de MLS

Nani helpt Orlando aan finaleplaats in de MLS

Foto: USA TODAY Sports

Orlando City heeft zich donderdagnacht als tweede geplaatst voor de finale van de Major League of Soccer (MLS). Orlando versloeg in de tweede halve finale Minnesota United met 3-1. De Portugese oud-international Nani was de uitblinker met twee doelpunten. In de finale volgende week dinsdag zijn de Portland Timbers, die woensdag met 2-1 wonnen van Philadelphia Union, de tegenstander. De wedstrijden van de MLS worden omwille van de coronacrisis achter gesloten deuren gespeeld in Disney World (Orlando).

Nani (36. en 42.) zette zijn ploeg voor rust al op een dubbele voorsprong. Vooral zijn tweede treffer, een geplaatst afstandschot, mocht er zijn. Minnesota vond zeven minuten voor het einde van de partij de aansluitingstreffer, via Mason Toye. Maar Orlando pakte toch de overwinnning. Invaller Michel rondde zes minuten in blessuretijd een snelle counter af, 3-1.

De MLS werd midden maart na twee speeldagen stopgezet omwille van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Begin juli werd de competitie hervat met een groepsfase. Alle spelers en staf verblijven in één ‘bubbel’ in Disney World in Orlando (Florida).

Na de finale zal eind augustus opnieuw het reguliere seizoen in de MLS hervatten.

FC Dallas ontslaat doelman na vermoedens van huishoudelijk geweld

MLS-club FC Dallas heeft donderdag laten weten afscheid te nemen van Jesse Gonzalez. De doelman kwam in juni in het oog van een storm te staan in de Verenigde Staten na beschuldigingen van huishoudelijk geweld aan zijn adres. Zijn contract werd in onderling overleg ontbonden.

De politie van Frisco (Texas) startte in juni een zaak op tegen de 25-jarige Gonzalez, die verdacht wordt van meerdere huiselijke gewelddaden.

Gonzalez speelt sinds 2013 voor FC Dallas, de ex-club van onze landgenoot Roland Lamah. Hij won met de club de US Open Cup in 2016.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.