Druk kruispunt op Gentse stadsring drie dagen helemaal dicht, ook voor fietsers

Druk kruispunt op Gentse stadsring drie dagen helemaal dicht, ook voor fietsers

Hat asfalt aan de drukke Sint-Lievenspoort is dringend aan herstellingen toe. Foto: archief/fvv

Gent -

Het kruispunt aan de Sint-Lievenspoort in Gent moet drie dagen dicht voor herstellingswerken. Het asfalt op het drukke kruispunt is in zeer slechte staat. Vanaf vrijdagavond 14 augustus zal er geen enkele auto over kunnen.

Vrijdagavond 14 augustus om 20 uur gaat de Sint-Lievenspoort dicht, tot maandagochtend 17 augustus. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer vrijdag. De reden: het huidige asfalt op het kruispunt is in zeer slechte staat. “Asfalteringswerken zijn nodig. Er worden vervolgens ook nieuwe wegmarkeringen aangebracht.”

Het wordt even aanpassen voor automobilisten, want het volledige kruispunt wordt uitzonderlijk afgesloten. De Sint-Lievenspoort is de draaischijf voor alle verkeer dat via de autosnelwegen rond Zwijnaarde Gent-centrum in wil, of naar Dampoort of richting Heuvelpoort.

“Om de hinder te beperken, wordt het kruispunt in één keer afgesloten en tijdens de werken alle verkeer omgeleid”, klinkt het. “Daarnaast werkt de aannemer tijdens een verkeersluwe vakantieperiode, het weekend en ‘s nachts.”

Er zijn aparte omleidingen om de E17/E40, centrum Gent, parking Gent Zuid en Ledeberg te bereiken. Wie via de B401 gent binnenrijdt, zal bijvoorbeeld omgeleid worden via de Brusselsesteenweg N9 (richting Dampoort) of de Burggravenlaan (richting Heuvelpoort).

Ook fietsverkeer wordt, afhankelijk van de richting, omgeleid. Dat gaat via de Zuidparklaan en Gustaaf Callierlaan, alsook via de nieuwe voetgangers- en fietserstunnel. Alle verschillende omleidingen kunt u raadplegen op www.wegenenverkeer.be/gent.

Druk kruispunt op Gentse stadsring drie dagen helemaal dicht, ook voor fietsers
Dit is de omleiding voor verkeer dat via de B401 Gent binnenrijdt. Foto: AWV
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio