Opnieuw succes voor Deceuninck - Quick-Step: Bagioli klopt Roglic op de meet in de Tour de l’Ain

Opnieuw succes voor Deceuninck - Quick-Step: Bagioli klopt Roglic op de meet in de Tour de l’Ain

Foto: Photo News

Andrea Bagioli zette alle favorieten een hak in de eerste etappe van de Tour de l’Ain. Tom Dumoulin trok de sprint aan voor zijn ploegmakker Primoz Roglic, maar die kwam net tekort op de fotofinish. Voor de 21-jarige Bagioli is het meteen de eerste profoverwinning. Tom Dumoulin eindigde vierde in zijn eerste koers in het truitje van Jumbo-Visma.

Dit weekend moet er heel wat geklommen worden doorheen de Jura, maar op de eerste dag van de Ronde van de Ain waren de renners met een goed eindschot aan zet tijdens een golvende etappe van 139 kilometer tussen Montréal-la-Cluse en Ceyzériat. Vier renners kozen voor de vroege vlucht: Michal Paluta, Alexys Brunel, Martin Salmon en Ivan Centrone. Zij hadden echter geen moment uitzicht op de ritzege. Ook niet toen Paluta en Salmon in de finale de rest achter zich lieten en vanuit de achtergrond versterking kregen van Georg Zimmermann.

Dit weekend kunnen de klimtreinen van Team Ineos en Team Jumbo-Visma bergop de degens kruisen, maar ook aan het slot van de openingsrit waren zij de twee prominente ploegen voorin het peloton. Primoz Roglic testte zelfs even de benen op een helling in de slotkilometers, maar concurrent Egan Bernal reageerde prompt. Het zorgde wel voor verwarring in de aanloop naar de sprint. Die werd zelfs in gang getrokken door Tom Dumoulin, bezig aan zijn eerste wedstrijd in 420 dagen. Hij probeerde ploegmaat Roglic naar winst te piloteren, maar die werd nog geremonteerd door de piepjonge neoprof Bagioli. Dumoulin zelf werd nog vierde.

Bagioli is uiteraard meteen ook de eerste leider in het algemene klassement, met een voorsprong van 0:04 op Roglic en 0:06 op Bissegger. Tijdens de tweede etappe van 140 kilometer tussen Lagnieu en de aankomst bergop in Lélex Monts-Jura moeten zaterdag ruim drieduizend hoogtemeters overwonnen worden in het middengebergte.

Rituitslag:

1. Andrea Bagioli (Deceuninck - Quick Step) 3:17:00

2 Primož Roglic (Team Jumbo-Visma),,

3 Stefan Bissegger (Switzerland),,

4 Tom Dumoulin (Team Jumbo-Visma),,

5 Erik Fetter (Kometa Xstra Cycling Team),,

6 Giacomo Garavaglia (Kometa Xstra Cycling Team),,

7 Guillaume Martin (Cofidis, Solutions Crédits),,

8 João Almeida (Deceuninck - Quick Step),,

9 Bauke Mollema (Trek - Segafredo),,

10 Valerio Conti (UAE-Team Emirates)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.