Het regent forfaits voor de US Open: ook toppers Kiki Bertens en Elina Svitolina passen

Het regent forfaits voor de US Open: ook toppers Kiki Bertens en Elina Svitolina passen

Foto: AP

Kiki Bertens (WTA 7) en Elina Svitolina (WTA 5) doen begin september niet mee aan de US Open. De speelsters vinden het vanwege het coronavirus niet verantwoord naar de Verenigde Staten te gaan.

“Na lang nadenken heb ik besloten niet naar Amerika te gaan voor de toernooien van Cincinnati en de US Open. De situatie rond COVID-19 is nog dusdanig zorgwekkend dat de gezondheid van iedereen voorop staat en de controle over dit virus uiteraard prioriteit heeft”, aldus Bertens op Instagram.

“Zo heeft onze premier gisteren ook aangegeven dat we na een bezoek aan Amerika twee weken in quarantaine zouden moeten. Uiteraard respecteren wij dit als team en zou dit de voorbereiding voor mijn geliefde gravel in Rome en Parijs in de weg zitten. Ik hoop dat de situatie snel een positieve wending zal krijgen en wens iedereen een goede gezondheid toe.”

Bertens hervatte halverwege juli haar tennisseizoen met enkele wedstrijden bij een demonstratietoernooi in Berlijn. Destijds liet ze al weten ernstig te twijfelen over deelname aan de US Open.

Ook Elina Svitolina reist niet naar New York

“Nadat ik met alle aspecten rekening heb gehouden, heb ik beslist om niet op de US Open 2020 te spelen”, meldt Svitolina, die in 2019 in New York nog de halve finales haalde, in een verklaring op Twitter. “Ik wil de USTA (Amerikaanse tennisbond, red.), organisatie en de WTA bedanken omdat ze spelers de kans geven te tennissen en fans om het grootse event bij te wonen. Ik begrijp en respecteer alle inspanningen die men levert om het in een veilige omgeving te laten plaatsvinden, maar ik voel me nog steeds niet op mijn gemak om naar de VS te reizen zonder veel risico te nemen voor mijn team en mijzelf.”

Ashleigh Barty, de Australische nummer 1 van de wereld, zegde eerder al af. Bij de mannen meldde onder anderen Rafael Nadal, de Spaanse nummer 2 van de wereld, zich af. Oud-winnaars Andy Murray en Kim Clijsters hebben een wildcard ontvangen. Ook David Goffin en Elise Mertens nemen deel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.