E403 ter hoogte van Lichtervelde afgesloten door omhooggekomen wegdek

E403 ter hoogte van Lichtervelde afgesloten door omhooggekomen wegdek
Lichtervelde -

Door de hitte is het wegdek op de E403 - A17 ter hoogte van Lichtervelde, richting Brugge, naar boven gekomen. De snelweg is daar voorlopig afgesloten. Alle verkeer moet de snelweg verlaten via uitrit 9 Lichtervelde.

“Door de hitte is het wegdek omhooggekomen. De aansluiting van twee platen is altijd een zwak punt, zeker bij zo’n hitte”, zegt Veva Daniels, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgens Daniels gebeurt het wel vaker en was dit te verwachten. “Alleen wisten we niet waar het precies zou gebeuren”.

Omleiding

Momenteel is de snelweg afgesloten, het is nog niet duidelijk wanneer er opnieuw op de autosnelweg zal mogen worden gereden. “De politie acht het niet veilig om mensen via de pechstrook te laten rijden, waardoor alles nu afgesloten is”. Automobilisten moeten de snelweg verlaten via de uitrit 9 Lichtervelde en moeten de calamiteitenomleiding met de letter C tot oprit 10 Torhout volgen. Daar kan u de snelweg opnieuw oprijden.

Wie van verder komt richting Brugge rijdt het beste via de E17 naar Gent en neemt daar de E40. Het Verkeerscentrum vraagt rekening te houden met eventuele vertragingen op de omleiding.

Corrigeer

NIEUWS