Team Jumbo-Visma plaatst aangeslagen Dylan Groenewegen op non-actief: “Ik denk niet aan fietsen op dit moment”

Team Jumbo-Visma plaatst aangeslagen Dylan Groenewegen op non-actief: “Ik denk niet aan fietsen op dit moment”

Team Jumbo-Visma heeft zich uitgesproken over het incident waarbij hun renner Dylan Groenewegen Fabio Jakobsen zwaar ten val bracht. De Nederlandse wielerformatie plaatst de sprinter op non-actief, tot zolang de Internationale Wielerunie (UCI) een oordeel over de zaak in beraad houdt.

LEES OOK. Fabio Jakobsen opnieuw wakker na horrorcrash: “Zijn toestand is goed, over twee weken kan hij normaal naar huis”

“We hebben beslist om Dylan niet in een wedstrijd te laten starten, totdat de disciplinaire commissie van de UCI een oordeel velt”, meldde Jumbo-Visma in een statement.

De ploeg gaf ook aan dat Groenewegen kapot is van wat er is gebeurd, omwille van de ongewilde, ernstige consequenties. De renner erkent ook dat hij een incorrect manoeuvre heeft gemaakt door van zijn lijn af te wijken.

“Sorry voor mijn fout”, vertelde Groenewegen in een interview met NOS Sport. “Ik kan de klok jammer genoeg niet terugdraaien. Ik hoop nu enkel het beste voor Fabio.”

Gedachten bij Jakobsen

De renner begrijpt dat hij nu even niet in wedstrijden mag aantreden. “Ik heb geen zin om aan fietsen te denken op dit moment. Ik ga voorlopig de fiets niet aanraken. Aan sprinten denken is heel ver weg.”

In de uren na de sprint dacht Groenewegen enkel aan Fabio Jakobsen en zijn familie. “Ik heb nog niet veel geslapen ondertussen. Het lijkt me vrij logisch dat ik de sociale media al even niet meer bekeken heb. Ik blijf wel op de hoogte van het nieuws over Fabio. Ik hoop dat ik in de toekomst nog mooie duels met hem kan uitvechten.”

Team Jumbo- Visma neemt Groenewegen in bescherming, maar laakt ook de harde beschuldigingen aan zijn adres. “We zullen Dylan en zijn familie bijstaan om door deze ook voor hen (mentaal) zware tijden te komen. Zij zijn door sommigen op verwerpelijke wijze bejegend.”

Toch vindt de ploeg van Wout van Aert dat Fabio Jakobsen nu altijd centraal hoort te staan. “Voor nu staat de gezondheid en het herstel van Fabio voorop. Onze gedachten gaan uit naar Fabio Jakobsen en de andere mensen die betrokken waren bij de verschrikkelijke valpartij in de Ronde van Polen.”

LEES OOK.Heisa over ontwaking Fabio Jakobsen nadat familie en Deceuninck - Quick-Step in snelheid gepakt werden: “Wat is dit?”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.