Drie op een rij voor Alpecin-Fenix in Vlaams-Brabant: Jonas Rickaert soleert naar zege

Drie op een rij voor Alpecin-Fenix in Vlaams-Brabant: Jonas Rickaert soleert naar zege

Foto: GMD

Jonas Rickaert soleerde vrijdag in Bertem naar de zege tijdens de derde etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant (2.12), met start en finish na 143 kilometer of 13 ronden. De 26-jarige liet in de laatste tien kilometer zijn enige metgezel, Nicolas Cleppe, alleen achter. Laatstgenoemde slaagde erin Diether Sweeck nog achter zich te houden. Niels Merckx (Urbano CT) werd vierde maar neemt de gele leiderstrui over van David van der Poel.

Voor Alpecin-Fenix is het de derde ritzege op rij nadat eerder al David van der Poel en Roy Jans het zegegebaar mochten maken.Bondscoach Rik Verbrugghe zag een peloton dat de eerste ronden gegroepeerd bleef rondfietsen. Dit ondanks verschillende pogingen om een uitval op te zetten. Na zowat 60 kilometer slaagden Michael Van Staeyen, Wesley Vercamst, Vito Braet, Marvin Tasset, Feddrik Lauwens, Kenneth Caethoven en Thibau Verhofstadt erin een kloof te slaan op de grote groep. Ook deze vlucht was echter geen lang leven beschoren en op het einde van de zesde ronde kregen we weer een compact peloton.

In de daaropvolgende ronde scheurden 14 renners zich af van de grote groep. Dat gezelschap zou wat verderop aandikken tot een kopgroep van 21 man. Zij begonnen aan de 55 laatste kilometers met een voorsprong van 1:15 op het peloton met daarin leider David van der Poel. Wat verderop smolt alles weer samen.

Het sein voor Jonas Rickaert en Nicolas Cleppe om in volle finale te gaan versnellen. Eerstgenoemde liet zijn metgezel in de laatste tien kilometer in de steek en trok alleen in de aanval. Jonas Rockaert slaagde erin die solo af te ronden en haalde het zo afgescheiden. Zijn teamgenoot David van der Poel werd 14e op 1:05 en moet zijn gele leiderstrui afgeven aan Niels Merckx, die 4e werd in Bertem.

Zaterdag wacht, met start en finish, in Kumtich de vierde rit van deze Ronde van Vlaams-Brabant. Op het menu 135 kilometer koers, gespreid over 18 ronden.

Corrigeer

MEER NIEUWS