De Lijn past dit weekend tramnet in Antwerpen aan door extreme hitte

De Lijn past dit weekend tramnet in Antwerpen aan door extreme hitte

Foto: Photo News

Antwerpen -

Vervoersmaatschappij De Lijn herschikt dit weekend het Antwerpse tramnet licht door het voorspelde warme weer. Tramlijnen 11 en 12 rijden zowel zaterdag als zondag niet uit door de code rood. Alle andere tramlijnen rijden wel zoals voorzien.

“Het inzetten van de oudere trams wordt zo veel mogelijk vermeden, zeker tijdens de namiddaghitte. De temperatuur in de stuurcabine kan zo hoog oplopen dat het voor onze trambestuurders niet te verantwoorden is om met deze trams te blijven rijden”, zegt woordvoerder Sonja Loos van De Lijn.

“Ook voor de reizigers is dit weinig comfortabel. Door de maatregel kunnen we op de tramlijnen die wel uitrijden, maximaal trams met airco of luchtblazers inzetten.” De maatregel geldt zowel voor zaterdag 8 als zondag 9 augustus. De Lijn laat weten de situatie dag per dag te bekijken.

In plaats van lijn 11, tussen Berchem Station en de Melkmarkt, kunnen reizigers gebruikmaken van lijn 9. Die rijdt van Berchem Station naar de Groenplaats. Ook buslijnen 20-21-32 van Berchem Station tot de Rooseveltplaats zijn een alternatief.

Wie lijn 12, van het Sportpaleis naar het Centraal Station, nodig heeft, vindt in de premetrolijnen 2-3-5-6 een goed alternatief.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio