Genk-speler Theo Bongonda test positief op het coronavirus, ook besmetting bij OHL

Genk-speler Theo Bongonda test positief op het coronavirus, ook besmetting bij OHL

Foto: JEFFREY GAENS

KRC Genk moet het dit weekend zonder Theo Bongonda doen. De aanvaller testte donderdag namelijk positief op het coronavirus. Alle andere spelers en stafleden hebben negatief getest.

“De positieve test van Theo werd pas vrijdagavond laat aan de club gecommuniceerd. Bongonda gaat nu voor zeven dagen in quarantaine en mist uiteraard de eerste competitiewedstrijd, uitgerekend bij zijn ex-ploeg Zulte Waregem”, aldus de Limburgers.

Na aanvaller Paul Onuachu en doelman Maarten Vandevoordt is Bongonda overigens de derde speler van Genk die tijdens de voorbereiding positief test op het coronavirus. Daarnaast was er ook de malariabesmetting van Eboue Kouassi. Nieuwe aanwinst Daniel Munoz van zijn kant geraakte door de coronacrisis pas op 19 juli in Limburg.

De 24-jarige Bongonda begint dus met vertraging aan zijn tweede seizoen bij Genk, dat hem vorige zomer voor 7 miljoen euro overnam van Essevee. Tijdens de vorige campagne was de aanvaller goed voor vijf doelpunten en vijf assists in 29 optredens.

LEES OOK. Na Cercle Brugge zit ook KV Mechelen met een coronageval één dag voor de competitiestart

OHL meldt positieve coronatest, maar het gaat niet om een speler

Een lid van Oud-Heverlee Leuven is besmet met het nieuwe coronavirus. De promovendus bevestigt het nieuws zaterdag, maar benadrukt meteen dat het niet om een speler gaat. De competitiematch van maandag (10 augustus) tegen Eupen gaat gewoon door.

“Spelers, staf en medewerkers van OH Leuven in de nabije omgeving van de eerste ploeg worden, conform het protocol van de Pro League, wekelijks getest op corona. Bij de laatste coronatesten kwam er één positief staal aan het licht. De persoon die positief testte, heeft geen symptomen en wordt zeven dagen in quarantaine geplaatst”, stelt de Leuvenaars. “Het gaat niet om een speler. Uit respect voor de privacy van deze persoon wordt de naam niet bekendgemaakt en zal er niet verder over gecommuniceerd worden.”

“Alle andere geteste personen zijn gelukkig negatief getest. Er is geen impact op de wedstrijd van maandag tegen Eupen”, gaat het verder. “OH Leuven volgt verder het strikte protocol van de Pro League nauwgezet op.”

OHL opent het seizoen maandagavond met een thuiswedstrijd aan Den Dreef tegen Eupen. Het duel begint om 19 uur.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.