Zweefvliegtuig neergestort in omgeving van Tienen: twee mensen komen om het leven

Tienen -

In de omgeving van Tienen is zaterdagnamiddag omstreeks 15.20 uur een zweefvliegtuig neergestort. Dat meldt de lokale brandweer. Volgens burgemeester van Tienen Katrien Patryka zijn daarbij twee personen om het leven gekomen. Het gaat om een 57-jarige man en 18-jarig meisje

Intussen zijn enkele gegevens over de slachtoffers bekendgeraakt. Het gaat om een 57-jarige man uit Bekkevoort - een ervaren piloot - en een 18-jarig meisje uit Puurs, ze vloog mee als passagier. Dat bevestigt Sarah Callewaert van het parket van Leuven.

Het ongeval gebeurde in de omgeving van het vliegveld van Goetsenhoven, waar de zweefvliegsectie van Koninklijke Vliegclub De Wouw gevestigd is. De club bevestigt dat het om een van hun toestellen gaat. Het vliegtuigje zou vlak naast het vliegveld neergestort zijn. De brandweer is bezig met het ruimen van de brokstukken, er zouden geen gebouwen geraakt zijn.

De technische recherche is bezig met een onderzoek. Deskundige ter plaatse. Onder meer aan de hand van de brokstukken moeten ze opmaken wat er precies is fout gelopen.

Corrigeer

MEER NIEUWS