Serena Williams wil ondanks coronapandemie toch deelnemen aan Roland Garros en US Open

Serena Williams wil ondanks coronapandemie toch deelnemen aan Roland Garros en US Open

Foto: AFP

Tennisster Serena Williams is niet van plan zich terug te trekken voor een van de twee naderende grandslamtoernooien, de US Open en Roland Garros. Dat zei de 23-voudig grandslamkampioene op een virtuele persconferentie, aan de vooravond van haar terugkeer in het circuit. De Amerikaanse maakt komende week haar opwachting in Lexington.

“Ik zie mezelf alles spelen als het ervan komt. Maar ik ben niet te veel aan het plannen voor de toekomst, aangezien toernooien ook worden geschrapt. Ik dacht: we trainen gewoon door en dan zien we het wel”, zei de 38-jarige Williams, die nog niets wilde zeggen over deelname aan de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio.

Trainen deed Williams op haar eigen baan, die recent uit nood werd aangelegd. “Ik moest een sportschool bouwen en mijn man heeft een baan voor me aangelegd. De tennisbaan is mijn eigen toevluchtsoord. Ik vroeg me af waarom ik dat niet twintig jaar geleden heb gedaan.” De baan heeft dezelfde ondergrond als de US Open.

Williams heeft een geschiedenis met een longembolie en was om die reden voorzichtig sinds de uitbraak van het coronavirus. “Ik was echt een beetje een kluizenaar”, zei Williams, die de afgelopen zes maanden vooral aan haar huis in Florida gebonden was. En als ze reisde, nam ze het zekere voor het onzekere. “Ik heb vijftig mondkapjes bij me als ik reis. Ik wil nooit meer zonder.”

Diverse toppers, bij wie Rafael Nadal, meldden zich al af voor de US Open. De vrees bestaat dat de komende weken meer spelers besluiten niet af te reizen naar de Verenigde Staten.

De US Open begint 31 augustus, Roland Garros een kleine maand later.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.