Wout van Aert siert de voorpagina van L’Equipe, ook lof voor Remco Evenepoel: “De Belgische kids zijn de sterren”

 

 ©  EPA-EFE

De zege in Milaan-Sanremo van Wout van Aert heeft menig Belgisch wielerfan tot gejuich bewogen. Maar ook over de landsgrenzen heen kreeg de Kempenaar de verdiende aandacht.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Ploegleiders Jumbo-Visma kunnen zege Van Aert nauwelijks geloven (en ook Sarah is blij): “Wout, je bent een held jongen”

LEES OOK. “Zelfs de grootste superlatieven zijn nog amper toereikend voor Van Aert en Evenepoel” (+)

De Franse sportkrant L’Equipe zette de renner van Jumbo-Visma, die ‘poster boy’ Julian Alaphilippe klopte in de sprint, namelijk op z’n voorpagina. Met één duidelijke boodschap erbij: “Monumentaal”.

 

“Ik heb zeker gemengde gevoelens, al ben ik blij met het podium”, vertelde Julian, die net naast een tweede opeenvolgende zege greep in La Primavera. “Ik wist dat Wout heel sterk zou zijn. Hij was topfavoriet. Ik ging vol gas op de Poggio, maar ik voelde meteen dat ik niet alleen het verschil kon maken. Tot de laatste twee kilometers werkten Wout en ik goed samen. De sprint was spannend, maar de sterkste heeft gewonnen.”

De “Belgische kids”

L’Equipe had ook aandacht voor de triomf van Remco Evenepoel in de Ronde van Polen. “Evenpeoel verpletterde de tegenstand. Hij degradeerde iedereen met een solo van 50 kilometer. Waar liggen de limieten van dit Belgische wonderkind?”

In Spanje keken ze met verbazing naar de prestatie van Van Aert én Evenepoel. “Wout van Aert lijkt de coronapauze meesterlijk overleefd te hebben”, aldus Marca. Vandaag bevestigde hij zijn demonstratie in de Strade Biance. Niemand kan hem op dit moment kloppen. De jonge Belgische wielrenners, de Belgische ‘kids’, vallen graag aan en zijn de sterren van de herstart. Evenepoel bewees absoluut dominant te zijn in korte rittenkoersen, maar Van Aert staat daar niet ver onder.”

In Italië kreeg Van Aert ook aandacht aangezien Milaan-Sanremo de Italiaanse klassieker bij uitstek is. Alleen werd hij daar niet groot uitgespeeld. Onze landgenoot had namelijk de brute pech dat Juventus op dezelfde dag Maurizio Sarri ontsloeg en de legendarische Andrea Pirlo aanstelde als nieuwe trainer.

 
 
 

Meer over Wout van Aert