Medisch Centrum AZ Sint-Lucas opent in oktober aan de Denen

Medisch Centrum AZ Sint-Lucas opent in oktober aan de Denen

Foto: ghl

Lochristi -

Over een tweetal maanden kunnen patiënten van AZ Sint-Lucas in eigen gemeente terecht voor een raadpleging. Na Zelzate en Aalter opent het populaire Gentse ziekenhuis er aan de Denen zijn derde medisch centrum.

De eigenlijke plannen dateren al van een ruim een jaar geleden, toen de Denia-site een metamorfose onderging na sloopwerken en nieuwbouw. Het werd meteen een dubbele nieuwe stek, met een tweede Aernoudt –bakkerij inclusief tearoom – in Lochristi én een medisch centrum van AZ Sint-Lucas. Het eerste pand is al lang in gebruik, het tweede is in de finale fase van de afwerking en wordt dus in oktober in gebruik genomen.

Het medisch centrum is vooral bedoeld voor wie minder mobiel is en vanuit Lochristi en omgeving een raadpleging vastlegt in het populaire Gentse ziekenhuis. Het modern ogende gebouw op de hoek van de Denen en de Slagmanstraat telt drie verdiepingen over 1000 vierkante meter en zal plaats bieden voor consultaties in tien verschillende disciplines.

Medisch Centrum AZ Sint-Lucas opent in oktober aan de Denen
Betrouwbare zorg, ook in Lochristi Foto: ghl

Op dit moment worden de 15 parkeerplaatsen gebruiksklaar gemaakt. Bijna de helft van de Lootse inwoners die naar een ziekenhuis trekken, kiezen voor AZ Sint-Lucas. Van de voormalige Volkskliniek, het gebouw aan de overkant van de Groene Briel, worden vanaf september 144 serviceflats gemaakt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio