“Als Mercedes F1-team leken we wel te slapen!”

“Als Mercedes F1-team leken we wel te slapen!”

Foto: Mercedes F1 team

Valtteri Bottas was na afloop van Grand Prix van Silverstone bijzonder teleurgesteld met zijn derde plaats en vooral de manier waarop die tot stand was gekomen. De Fin haalde dan ook fel uit naar het team.

"Dit is overduidelijk enorm frustrerend," vertelde Bottas na afloop tegen Martin Brundle van 'Sky Sport'. "Als je van op de polepositie mag vertrekken dan is een derde plaats zeker niet ideaal."

Daarna uit de Fin duidelijk felle kritiek aan het adres van Mercedes, volgens Bottas heeft het team op strategisch vlak serieuze steken laten vallen.

"Als team waren we op een bepaald moment aan het slapen toen Max plots erin slaagde om ons te passeren. Mijn strategie was verre van ideaal. We moeten veel leren uit vandaag."

"Er was een kans om Max te volgen. Zodra ik tegen het einde echter begon te pushen zakten mijn banden erdoor."

Vooral de bandenslijtage bij een baantemperatuur die boven de 40°C ging baart Bottas zorgen. Het bandenmanagement zat op dat vlak helemaal niet goed.

"We hadden echt blisterende banden vandaag. Het lijkt alsof Red Bull helemaal geen problemen had, ze hadden duidelijk een voordeel vandaag."

"De banden raakten oververhit, het leek wel alsof ze kookten. Je krijgt gaten in de banden en dan verlies je grip en snelheid."

Voor Bottas was het dus opnieuw een teleurstellende race op Silverstone, de Fin zag door zijn derde plaats Lewis Hamilton ook opnieuw verder uitlopen in de wk-tussenstand.

Meer F1-nieuws:

  • - VIDEO: Lewis Hamilton steelt trofee van Max Verstappen op het podium
  • - Zo triestig gesteld is het bij Ferrari: “Deze vierde plaats voelt als een overwinning!”
  • - Max Verstappen dolblij met overwinning: “Dit zag ik echt niet aankomen!”
  • - Racing Point bij de stewards geroepen voor gebruik van ‘brake ducts’
  • - F1-piloot onthult de reden achter zijn zeer late pitstop
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.