Lichte daling in Gentse coronacijfers, wel nog steeds boven alarmdrempel

Lichte daling in Gentse coronacijfers, wel nog steeds boven alarmdrempel

De Gentse cijfers zitten weer op het niveau van de eerste golf van het coronavirus. Foto: David Van Hecke

Gent / Sint-Martens-Latem / De Pinte / Merelbeke / Melle / Lochristi / Lievegem / Vinderhoute / Destelbergen -

Gent blijft boven de alarmdrempel voor het aantal besmettingen met het coronavirus. Dat aantal is wel licht gedaald, van 68 naar 66 meldingen in de voorbije zeven dagen, maar het blijft opletten. Ook in vier Gentse buurgemeenten is de alarmdrempel intussen overschreden.

Afgelopen weekend schoten de Gentse besmettingscijfers de hoogte in, tot op het niveau van de eerste golf van het coronavirus. Het ging plots om 68 meldingen in de voorbije zeven dagen. De voorbije weken bleef dat aantal rond de 30 schommelen.

De laatste cijfers tonen een lichte daling tot 66 gemelde besmettingen in de voorbije zeven dagen. Dat zijn er 25 per 100.000 Gentenaars. Daarmee blijft Gent boven de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners. De knipperlichten staan op oranje, maar Gent zit nog niet officieel in de alarmfase.

Ook in vier Gentse buurgemeenten is de alarmdrempel intussen bereikt. In Sint-Martens-Latem gaat het om 71 besmettingen per 100.000 inwoners, in Melle om 34 en in Destelbergen om 22. De Pinte is de laatste die het rijtje vervoegt. Drie besmettingen in de gemeente van bijna 11.000 inwoners brengen De Pinte op 28 per 100.000 inwoners.

Lievegem (15 besmettingen per 100.000 inwoners), Merelbeke (12), Deinze (9) en Zelzate (8) zitten nog onder de alarmdrempel. Dat geldt zeker ook voor Lochristi, waar geen enkele besmetting te melden valt.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS