VTM lanceert VTM 2, 3 & 4: wat zal er te zien zijn en waarom grijpen ze terug naar allereerste baseline uit 1989?

VTM lanceert VTM 2, 3 & 4: wat zal er te zien zijn en waarom grijpen ze terug naar allereerste baseline uit 1989?

VTM krijgt er op 31 augustus maar liefst drie kleine broertjes bij: VTM 2, 3 en 4. Foto: DPG Media

Geen twee, geen drie, maar vier verschillende soorten VTM zijn er vanaf 31 augustus op uw televisie te zien. Vanaf dan zijn de huidige zenders Q2, Vitaya en CAZ verleden tijd. Zij krijgen een make-over en heten voortaan VTM 2, VTM 3 en VTM 4.

Begin dit jaar kondigde moederhuis DPG Media het al aan: er komt een tweede VTM-zender. Het wat, waar en wanneer bleef lang onbeantwoord. Zou VTM 2 een compleet nieuwe zender worden of de plaats innemen van een bestaande zender, zoals Q2? Vandaag loste Dirk Lodewyckx, algemeen directeur tv, streaming en radio bij DPG Media, het antwoord.

Vanaf 31 augustus verdwijnen de zenders Q2, Vitaya en CAZ. In hun plaats komen niet enkel VTM 2, maar ook VTM 3 en 4. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor VTM”, aldus Lodewyckx. “Sinds de start van Ka2 in 1995 hebben we ervoor gekozen ons aanbod naast VTM te differentiëren, met eigen namen en eigen merken. Dat gaat nu op de schop.” Bij het originele VTM blijft alles zoals het was: Familie, The Voice, Blind getrouwd… Ze blijven allemaal daar.

Reality, films en actie

Zoals eerder al aangekondigd wordt VTM 2 een zender met meer ‘scherpe randjes’ die zich niet richt op de hele familie, maar op actieve volwassenen. Het kanaal zal stevig inzetten op reality-tv, met lokale en internationale programma’s. Denk Ik vertrek en Blind getrouwd Australië, dat net iets pittiger is dan de Vlaamse versie. VTM 2 neemt de plaats van Q2 in op uw televisie.

VTM 3 vult dan weer het vrijgekomen plekje van Vitaya en moet dé filmzender van Vlaanderen worden. Kijkers kunnen elke dag een film verwachten - van comedy, drama tot arthouse of sci-fi - als Star wars, Girl en Deadpool, aangevuld met series en sitcoms.

En CAZ moet plaats ruimen voor VTM4, een zender voor wie graag kijkt naar een stevige portie actie of een nostalgische klassieker. Denk onder andere aan James Bond, Rambo of Top Gear.

VTM lanceert VTM 2, 3 & 4: wat zal er te zien zijn en waarom grijpen ze terug naar allereerste baseline uit 1989?
Een overzichtje van de nieuwe VTM-zenders. Foto: DPG

VTM kleurt (opnieuw) je dag

“Deze nieuwe zenderstrategie zorgt er ook voor dat we meer dan ooit inzetten op lokale programma’s”, zegt Lodewyckx. “Voor VTM 2 uiteraard, maar daarnaast produceren we vandaag ook extra content voor onze digitale platformen VTM GO en straks ook voor het nieuwe betalende streaming platform (de Vlaamse Netflix, nvdr.). We vinden dit een belangrijk signaal, zeker in coronatijden, om de lokale productiesector extra zuurstof te geven.”

Met de nieuwe zenders lanceert VTM ook een nieuwe slogan. Hoewel, nieuw. Met ‘VTM kleurt je dag’ grijpt de zender terug naar hun allereerste baseline, uit het prille begin in 1989. “De Vlaming entertainen met geestige, spannende en verrassende programma’s is onze reden van bestaan”, klinkt het. “Vanaf dit najaar doen we dat met vier VTM-zenders. Zo kunnen we elke dag, bij elke Vlaming wat kleur brengen in het leven.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees