Gemeente overschrijdt alarmdrempel… na één coronabesmetting

Gemeente overschrijdt alarmdrempel… na één coronabesmetting

Lo-Reninge overschrijdt alarmdrempel door 1 besmetting. Foto: Sciensano

Lo-Reninge -

Lo-Reninge kleurt sinds zaterdag rood op de kaart van Sciensano. Dat betekent dat de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners is overschreden. Nochtans telt Lo-Reninge momenteel slechts één inwoner die besmet is met het coronavirus.

Vleteren, een buurgemeente van Lo-Reninge, kwam onlangs in het nieuws omdat de gemeente donkerrood kleurde op de kaart van Sciensano, ondanks het feit dat er slechts twee inwoners besmet waren met het coronavirus. Nu kleurt ook Lo-Reninge sinds zaterdag rood.

Geen reden tot paniek

“Nochtans is slechts één inwoner besmet”, reageert burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). “Het feit dat Lo-Reninge rood kleurt, komt omdat Sciensano het aantal besmettingen omrekent naar 100.000 inwoners. Voor een kleine gemeente als Lo-Reninge met slechts 3.291 inwoners betekent 1 besmetting omgerekend meteen 30 besmettingen op 100.000 inwoners. Bijgevolg is de alarmdrempel van 20 besmettingen op 100.000 inwoners overschreden en kleurt Lo-Reninge rood op de kaart. Maar dat is een totaal vertekend beeld dat niet strookt met de werkelijkheid. Er is dus absoluut geen reden tot paniek, maar we blijven uiteraard heel alert.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio