De ongezouten mening van snookerlegende Ronnie O’Sullivan: “De huidige generatie is zo slecht, ze bakken er gewoon niets van”

De ongezouten mening van snookerlegende Ronnie O’Sullivan: “De huidige generatie is zo slecht, ze bakken er gewoon niets van”

Ronnie O’Sullivan begint maandag aan zijn 19de kwartfinale op het WK snooker. Daarin treft hij Mark Williams, een generatiegenoot. De veertigers doen het nog steeds uitstekend in de sport, hoe komt dat toch? Volgens ‘The Rocket’ omdat de huidige talenten “halve amateurs” zijn.

LEES OOK. Vervreemde dochter van snookerlegende Ronnie O’Sullivan haalt uit: “Hij is niet geschikt om vader of grootvader te zijn”

O’Sullivan en Williams zijn allebei lid van de zogenaamde ‘Class of 92’. Snookerspelers die destijds hun profdebuut maakten, met ook onder andere John Higgins daarbij. Samen zijn die drie goed voor twaalf wereldtitels. Higgins maakte dit jaar zelfs nog de eerste maximumbreak (147) sinds 2012.

Maar dat de 44-jarige O’Sullivan en de 45-jarige Williams nog steeds mee kunnen doen op het WK, dat heeft volgens die eerste een simpele reden.

“Als je me meer dan een kwarteeuw geleden gevraagd had of ik verrast zou zijn dat ik nog steeds meedoe, had ik waarschijnlijk ‘ja’ geantwoord”, aldus ‘The Rocket’. “Maar als je nu naar het niveau van het huidige snooker kijkt, dan verrast het me niet. De jongere spelers zijn eigenlijk niet zo goed. De meesten zouden het goed doen als redelijke amateurs, of zelfs dat niet. Ze zijn zo slecht dat iemand als ik een arm en been moet kwijtspelen om uit de top vijftig van de wereld te vallen. Dus daarom zijn we hier nog steeds, omdat ze er niks van bakken.”

Het volledige interview:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.