Brandweer Noord-Limburg kan bosbrand voorkomen in Gelderhorsten

Brandweer Noord-Limburg kan bosbrand voorkomen in Gelderhorsten

Foto: Dick Demey

Lommel / Leopoldsburg -

Verschillende brandweerposten van de hulpverleningszone Noord-Limburg hebben maandag door een krachtdadig optreden een bosbrand kunnen voorkomen. Twee tuinhuizen, een auto en een rij coniferen gingen in vlammen op. De brand dreigde over te slaan naar bosgebied, maar de brandweerkorpsen hebben dat kunnen vermijden.

Het vuur was rond 16.15 uur opgemerkt in Gelderhorsten bij Lommel, op de grens met Leopoldsburg. Door de zeer hoge temperaturen konden de vlammen zich razendsnel verspreiden. De brandbestrijding was ook veeleisend voor de hulpdiensten. Er was voor de brandweermannen van onder meer Lommel aflossing gezorgd vanuit de brandweerposten van Leopoldsburg en Bree. Ook namen de korpsen van Pelt en Balen deel aan de bluswerkzaamheden.

De mensen kregen de raad om de omgeving te vermijden en de brandweerdiensten alle ruimte te geven. Uiteindelijk bestreed een veertigtal brandweermannen het vuur. Bij aankomst van de brandweer stond een gebied van honderd bij vijftig meter in volle vuur. Bluswater werd aangevoerd vanuit een nabijgelegen kanaal.

Corrigeer

NIEUWS