Ook tien werknemers Westvlees uit Houthulst testen positief: gemeente neemt extra maatregelen

Ook tien werknemers Westvlees uit Houthulst testen positief: gemeente neemt extra maatregelen

Foto: BELGA

Houthulst -

Het aantal coronabesmettingen in Houthulst is sterk gestegen nadat verschillende bewoners die bij het vleeswerkend bedrijf Westvlees in Westrozebeke werken het virus opliepen. De gemeente neemt extra maatregelen.

Vorige week werd duidelijk dat heel wat werknemers van de Westrozebeekse firma Westvlees het coronavirus opliepen. Inmiddels zijn er reeds vierenzeventig besmettingen geteld. De komende dagen worden ook nog een zeshonderdtal niet-geteste werknemers aan een test onderworpen. Tien van de reeds gekende besmette werknemers zijn afkomstig uit Houthulst. Het sein voor het gemeentebestuur om enkele extra maatregelen in te voeren. “Alle gemeentelijke en publiek toegankelijke evenementen, festiviteiten en activiteiten worden geannuleerd en dit tot en met 31 augustus. De buitenschoolse kinderopvang, speelpleinwerking en jeugd-en sportkampen worden niet als publieke evenementen beschouwd”, aldus burgemeester Joris Hindryckx (CD&V). In de wijk Sint-Kristoffel worden alle sportwedstrijden ook verboden. “Tot eind augustus mag men ook niet zitten rond de fabrieksput, op het marktplein en op de vrijetijdscampus”, aldus de burgemeester.

Geen mondmaskerplicht

De horeca, de wekelijkse markt en de erediensten kunnen wel nog doorgaan volgens de geldende maatregelen. Sporttrainingen mogen doorgaan, de individuele sporters kunnen op de vrijetijdscampus terecht. Daar is skaten ook toegestaan. Een mondmaskerplicht, zoals dat bijvoorbeeld in de dorpskernen van Staden en haar deelgemeenten wel het geval is, komt er in Houthulst niet. “We bevelen wel iedereen sterk aan om een mondmasker op zak te hebben”, aldus de burgemeester.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio