AG2R haalt na Greg Van Avermaet nog twee extra versterkingen

AG2R haalt na Greg Van Avermaet nog twee extra versterkingen

Marc Sarreau. Foto: AFP

Een dag nadat AG2R-La Mondiale de komst van Greg Van Avermaet bevestigde, kondigde het Franse team dinsdag opnieuw twee versterkingen aan. Het gaat om de Fransen Marc Sarreau (Groupama FDJ) en Damien Touzé (Team Cofidis). Ze ondertekenden allebei een contract voor twee seizoenen.

De 27-jarige Sarreau is een sprinter met twaalf profzeges op zijn naam, allemaal behaald op Franse wegen. In de voorbije Ronde van Polen was hij een van de renners betrokken bij de zware valpartij in de openingsetappe, met Fabio Jakobsen als belangrijkste slachtoffer. Sarreau raakte gewond aan de schouder en startte niet meer in de tweede etappe.

“Het niveau zal heel hoog zijn met fantastische kopmannen in de klassiekers als Oliver Naesen en Greg Van Avermaet. Het wordt een enorme motivatie om met hen samen te rijden in de grootste wedstrijden op de kalender”, zegt Sarreau. “Zelf hoop ik een zege te behalen in de UCI WorldTour. Hopelijk lukt het met het AG2R-Citroën Team.”

Damien Touzé (24) was ook een slachtoffer van de val in Polen. Hij brak een vinger. “Het project rond de klassiekers met Olivier Naesen overtuigde mij”, zegt de Fransman. “Ik wil op dit vlak vooruitgang boeken en het team aan een zege in een Monument helpen. Ik hou van zo’n wedstrijden en ik denk dat ze mij liggen. Persoonlijk hoop ik een overwinning te behalen. Vorig jaar was ik er op het nationaal kampioenschap (waar hij derde werd, red) al dichtbij. Nu is het aan mij om het waar te maken.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.