Wordt het WK wielrennen geannuleerd? In Zwitserland denken ze van wel: “Beslissing is praktisch genomen”

Wordt het WK wielrennen geannuleerd? In Zwitserland denken ze van wel: “Beslissing is praktisch genomen”

Foto: PhotoNews

Het is best mogelijk dat het WK wielrennen dit jaar niet doorgaat. In de Zwitserse media klinkt het dat de organisatie woensdag beslist om de strijd om regenboogtrui te laten plaatsvinden of niet.

De Zwitserse tandem Aigle-Martigny organiseert van 20 tot 27 september het WK wielrennen op de weg. Daarbij valt het WK tijdrijden op de slotdag van de Tour de France, de wegrit van zondag is er eentje voor klimmers. Een week later start de Ronde van Italië, ideaal dus voor iemand als Remco Evenepoel om te schitteren.

Maar in Zwitserland zijn ze er niet zo zeker van dat het WK effectief zal plaatsvinden dit jaar. De reden is niet ver te zoeken: de coronacrisis. De organisatoren hebben van de UCI wel te horen gekregen dat de wedstrijd voorlopig doorgaat, ook bij verstrengde maatregelen en dus noodzakelijke extra veiligheidseisen. De hoop is dan ook dat als er een tweede golf in Zwitserland komt, die pas in oktober of november zal vallen. Dat meldt DH Sports.

Maar sportjournalist Baptiste Coppey tweette dinsdag dat het WK waarschijnlijk niet zal doorgaan. “De beslissing is praktisch genomen”, aldus de Zwitser, afkomstig uit de WK-regio. “Men is er niet positief over.” Al zou de definitieve beslissing daarover pas woensdag vallen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.