Patrick Lefevere komt met “fantastisch nieuws” over gevallen Fabio Jakobsen

Patrick Lefevere komt met “fantastisch nieuws” over gevallen Fabio Jakobsen

Foto: AFP

Fabio Jakobsen wordt woensdag naar huis gevlogen. De zwaar gevallen Nederlander van Deceuninck - Quick-Step zal daardoor een week in een Pools ziekenhuis gebleven zijn.

De Nederlandse kampioen maakte door toedoen van Dylan Groenewegen op woensdag 5 augustus een horrorcrash tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen. Jakobsen werd met spoed geopereerd en twee dagen lang in een kunstmatige coma gehouden.

De toestand van de 23-jarige sprinter is nu zo geëvolueerd dat hij morgen een medische vlucht vanuit Polen naar Nederland zal nemen. “Een week geleden dachten we dat hij dood zou gaan”, aldus teammanager Patrick Lefevere bij de RTBF. “Het is fantastisch nieuws dat hij opnieuw naar Nederland kan, om dichter bij zijn familie te kunnen zijn.”

Leiden

In zijn thuisland zal een medisch team de revalidatie van Jakobsen opvolgen. “Zijn toestand evolueert gunstig”, aldus Deceuninck - Quick-Step in een mededeling. “Hij zal woensdag overgebracht worden naar het ziekenhuis van Leiden, waar hij verder opgevolgd zal worden.”

“Het wordt een lange en harde revalidatie”, stelde Deceuninck - Quick-Step vorige week al. De Nederlander liep geen schade aan de hersenen of de ruggengraat op, maar brak wel alle beenderen in zijn aangezicht en verloor alle tanden.

LEES OOK. Dylan Groenewegen zoekt contact met Fabio Jakobsen: “Hij is er nog steeds helemaal kapot van”

Ploegarts Yvan Vanmol toonde zich zondag al optimistisch over Jakobsen. “We gaan er wel van uit dat Fabio opnieuw renner wordt. We delen hem alleszins positieve berichten mee. Op die manier heeft hij hoop op herstel.”

Al durfde hij daar wel nog geen termijn op kleven. “Waar we ons nog zorgen om maken, is de esthetische schade en eventueel de spiergroep rond zijn mond.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.