OH Leuven huurt Thibault Vlietinck voor één seizoen van Club Brugge

OH Leuven huurt Thibault Vlietinck voor één seizoen van Club Brugge

Nieuwste OHL-aanwinst Thibault Vlietinck komt over van Club Brugge. Foto: clubsite OHL

Oud-Heverlee Leuven huurt Thibault Vlietinck (22) voor één seizoen met aankoopoptie van Club Brugge. De rechterflankspeler, die zal spelen met het rugnummer 11, zette woensdagnamiddag zijn handtekening en kan zaterdag al debuteren in Genk.

Wim De Corte, technisch directeur bij OHL, klinkt alvast opgetogen. “Vlietinck is een jonge, Belgische rechterflankspeler die onze ploeg extra opties geeft. Hij werd opgeleid bij Club Brugge en speelde al een aantal wedstrijden met de A-ploeg, waaronder in de Champions League. Thibault was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging, die hij nu bij OH Leuven vindt.”

Thibault Vlietinck was in het seizoen 2018-2019 een van de aangename ontdekkingen in de Champions League-campagne van Club. Trainer Ivan Leko liet hem starten in Dortmund waar hij vriend en vijand verbaasde met zijn rushes op de rechterflank. Enkele scouts uit de Bundesliga zaten op zijn spoor.

Vorig seizoen werd het echter stil(ler) rond Vlietinck. Trainer Philippe Clement drong erop aan dat hij bij de kern bleef, maar in alle competities samen deed hij slechts in zeven wedstrijden mee. Deze zomer kreeg Vlietinck te horen dat hij niet meer in de onmiddellijke toekomstplannen van Club paste. Hij trainde al een paar weken apart van de kern, in afwachting van een vertrek.

De Leuvenaars weten nog maar anderhalve week dat ze dit seizoen in 1A spelen en hebben versterking nodig in alle linies. Maandagavond tegen Eupen vielen vier spelers geblesseerd uit, onder wie smaakmaker Mathieu Maertens. Zaterdag kan Thibault Vlietinck meteen zijn debuut vieren op het veld van Racing Genk.

Corrigeer