Politie massaal naar strand Sint-Anneke voor opstootje

Opstootje Sint-Anneke. Video: Kris Bollekens

Antwerpen / Linkeroever -

Op het strand van Sint-Anneke, aan de Schelde op Linkeroever, is dinsdagnamiddag een vechtpartij tussen een groep jongeren van 15 tot 20 jaar oud ontstaan. Volgens getuigen troepten vijftig tot zestig jongeren samen rond het incident, hoeveel personen effectief bij de vechtpartij betrokken waren is niet duidelijk.

“We werden rond 18.15u opgeroepen voor een vechtpartij met een grote groep jongeren”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De eerste ploegen die ter plaatse kwamen, zagen geen gevecht meer maar wel verschillende groepjes die zich hadden verspreid op het strand. Een van de getuigen gaf aan de politie mee dat er een dertigtal jongeren zich tegen één andere hadden gekeerd. Die raakte lichtgewond. “Ook hij ging op de loop toen wij aankwamen”, zegt Bruyns.

Dat volgens getuige Bollekens boetes uitgeschreven werden voor het niet dragen van mondmaskers en voor het zwemmen in de Schelde heeft volgens de politie niets met het incident te maken. “We controleren er sowieso of de maatregelen gerespecteerd worden”, zegt Bruyns.

Politie massaal naar strand Sint-Anneke voor opstootje
Foto: Kris Bollekens
Politie massaal naar strand Sint-Anneke voor opstootje
Foto: Kris Bollekens
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio